سرخط خبرهای پیک ایران

۱۳۸۸/۶/۱۲

حسن روحانی: رفتار فرماندهان سپاه خلاف شرع است


حسن روحانی، عضو مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت، که پس از انتخابات ۲۲ خرداد سکوت کامل اختیار کرده بود، سرانجام وارد صحنه شد. وی اظهارات فرماندهان نظامی و تخریب شخصیت‌ها در دادگاه را خلاف شرع و مصالح ملی دانست. حسن روحانی در دوران ریاست‌جمهوری خاتمی دبیر شورای امنیت ملی بود و مذاکرات ایران با جهان غرب را بر سر برنامه‌های هسته‌ای هدایت می‌کرد. وی به عنوان عضو فعلی مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت، چند هفته پیش از برگزاری انتخابات پرمسئله ۲۲ خرداد، در یک سخنرانی بر ضرورت برگزاری انتخابات سالم تاکید ورزید و پس از آن دیگر در صحنه سیاسی حضور نداشت.

«ضربه کاری نظامیان به نظام»

روحانی امروز (پنجشنبه ۱۲ شهریور) به پرسش‌های خبرنگاران ایلنا و ایسنا درباره ادعاهای اخیر چند تن از فرماندهان نظامی پاسخ داد. سردار جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، محمد خاتمی رئیس‌جمهور پیشین را به تلاش در راه حذف رهبر جمهوری اسلامی متهم کرده است. سردار جوانی، رئیس بخش سیاسی سپاه پاسداران انقلاب، نیز از میرحسین موسوی به عنوان کسی نام برده که در ۳۰ سال گذشته همواره عملکردی "منافقانه" داشته است.

حسن روحانی در پاسخ این اتهامات به خبرنگاران گفت: «اتهام زدن یا اهانت نسبت به شخصیت‌هایی که در پیروزی انقلاب و استقرار جمهوری اسلامی نقش داشته‌اند و در مقاطع مختلف خدماتی کرده‌اند، نه تنها نتیجه‌ای برای حفظ و تکامل نظام ندارد، بلکه یک ضربه کاری به آن خواهد بود».

عملی "خلاف شرع و مصالح ملی"

عضو مجلس خبرگان افزود: «طرح این‌گونه مطالب، اعتماد مردم را نه فقط نسبت به چند شخصیت خاص، بلکه به خود نظام کاهش می‌دهد. وقتی ما در جامعه اخلاق را به مسیر سقوط بکشانیم و احترام افراد را از بین ببریم، این حرمت‌شکنی‌ها سرآغازی خواهد بود برای این که هیچکس احساس اطمینان و امنیت نکند، لذا این سخنان اقدامی خلاف اخلاق، شرع و مصالح ملی است».

روحانی با اشاره به متهم ساختن برخی از شخصیت‌های بلندمرتبه نظام در دفاعیات متهمان دادگاه‌های گروهی اخیر، اظهار داشت: «این که در دادگاهی از افراد غایب بدون اثبات جرم نام برده شود و یا اتهامی به آنان وارد شود، با مقررات دینی و قانونی منطبق نیست».

نارضایتی رئیس قوه قضائیه

پیش از حسن روحانی، صادق لاریجانی رئیس جدید قوه قضائیه، مهدی کروبی دبیرکل حزب اعتماد ملی و محمدرضا تابش رئیس فراکسیون خط امام مجلس نیز، متهم ساختن افراد غایب در دادگاه و همچنین اظهارات توهین‌آمیز فرماندهان سپاه را مورد انتقاد قرار داده بودند.

پایگاه اینترنتی "فردانیوز" به نقل از کاظم جلالی، سخنگوی کمیته ویژه پی‌گیری سرنوشت بازداشت شدگان اخیر، نوشت: « آیت‌الله صادق لاریجانی تاکید دارند که روند دادرسی در محاکم و متهمین حوادث پس از انتخابات باید دقیقا بر اساس آئین دادرسی و کیفری انجام شود». کاظم جلالی این مطلب را پس از دیدار اعضای کمیته پی‌گیری مجلس با آیت‌الله لاریجانی مطرح کرد.

فردانیوز، به نقل از یک منبع نزدیک به رئیس قوه قضائیه نوشت: «آیت‌الله صادق لاریجانی از روند برگزاری دادگاه ناآرامی‌ها و طرح اسامی و مطالب از زبان متهمان و پخش آن‌ها از صدا و سیما ابراز نارضایتی کرده است». رئیس قوه قضائیه، قبل از برگزاری جلسه چهارم محاکمات به رئیس دادگاه تذکر داده بود که اسامی افراد غایب نباید در دادگاه برده شود و این افراد نباید مورد اتهام قرار گیرند. رئیس دادگاه نیز در آغاز جلسه این نکته را به دادستان و متهمان تذکر داد، اما برخی از چهره‌های سیاسی، از جمله فرزندان هاشمی رفسنجانی مورد اهانت و اتهام قرار گفتند.

اعتراض کروبی و تابش

مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی، در واکنش به اتهاماتی که فرمانده کل و رئیس بخش سیاسی سپاه پاسداران به خاتمی و موسوی وارد ساخته‌اند گفت: «آقایان به مسائل سیاسی و دسته‌بندی نپردازند، زیرا این موضوع برای سپاه مضر است. اگر کسی وارد این بحث‌ها شود، بحث‌های دیگری هم پیش می‌آید».

پارلمان نیوز در گزارش دیدار محمدرضا تابش دبیرکل فراکسیون خط امام مجلس با خبرنگاران پارلمانی به نقل از وی نوشت: «به صراحت اعلام می‌کنم اظهاراتی که مبنای آن اعتراف‌گیری در شرایط کاملا غیر قانونی باشد، پشیزی ارزش ندارد».

تابش به سخنان سردار جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران پاسخ می‌داد که با استناد به اعترافات برخی از بازداشت شدگان، محمد خاتمی و اصلاح‌طلبان همسو با وی را به تلاش در راه حذف آیت‌الله علی خامنه‌ای از رهبری نظام متهم کرده است.

نویسنده: جواد طالعی

تحریریه: بابک بهمنش

هیچ نظری موجود نیست: