سایت دویچه وله: احمدینژاد از سخنرانی خود در مجمع عمومی برای حمله به اسراییل بهره برد و با اظهاراتش نه تنها اعتراض و خشم نیمی از هیئتهای نمایندگی جهان را برانگیخت، بلکه به گفته رسانهها، جمهوری اسلامی را بیش از پیش در جهان منزوی ساخت.
به گفتهی رسانههای غربی، کسانی که میپنداشتند گزافهگوییهای قذافی در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل بیرقیب و بیبدیل خواهند ماند، با سخنرانی محمود احمدینژاد به سرعت به اشتباه خود پی بردند. احمدینژاد در ساعت هفت و نیم بعد از ظهر به وقت نیویورک با اظهارات یهودیستیزانهی خود به جهانیان نشان داد، که چگونه میتوان در کوتاهترین زمان ممکن نیمی از مخاطبان حاضر در اجلاس را به ترک سالن واداشت.
روزنامه دی ولت آنلاین در بررسی سخنراني این دو چهرهی شناختهشده جهان مینویسد: «در حالیکه مهملات و یاوهگوییهای دیکتاتور لیبی علیه توطئهگران جهانی با مزهپرانی و لودگی همراه بود، سخنان احمدینژاد همچون نمایش اعمال یک جلاد به نظر میرسید.» قذافی در سخنان خود، بارک اوباما، رئیسجمهور آمریکا را "پسرم" خطاب کرد و مدعی شد که از انگیزه "لی هاروی" (اسوالد)، قاتل جان اف کندی، آگاهی دارد.
مقایسه احمدینژاد با هیتلر
دی ولت در جستجوی صفتی مناسب برای سخنان ضداسراییلی و ضدیهودی احمدینژاد به نقل قولی از شبکه خبری CNN اشاره کرده و مینویسد: «این سخنرانی میتوانست از سوی آدولف هیتلر صورت گیرد. البته به شرطیکه هیتلر میتوانست به فارسی سخن گوید.»
اعتراض به سخنرانی احمدینژاد دور از انتظار نبود. هیئت نمایندگی کانادا به رهبری لارونس کانن، وزیر امورخارجه این کشور، پیشتر اعلام کرده بود، که به خاطر انکار هولوکاست و اظهارات ننگآور رئیسجمهور ایران درباره اسراییل، قصد دارد در خلال سخنرانی احمدینژاد اجلاس را ترک کند.
دی ولت در ادامه گزارش خود مینویسد، احمدینژاد حملاتش را به «گروه کوچکی» آغاز کرد، که با کشاندن مردم به «بردگی» تلاش دارند، بلندپروازیهای «نژادپرستانهی» خود را ارضاء کنند. منظور احمدینژاد از این گروه کوچک اسراییل بطورمشخص و یهودیان بطور کلی بود. دراین نمایشنامه سادهانگارانه، فلسطینیها نیز نقش قربانیان را ایفا میکردند.
ترک اجلاس از سوی نیمی از هیئتهای نمایندگی جهان
چند دقیقه پس از خروج هیئت کانادایی، نمایندگان آمریکا نیز جلسه ترک کردند و پس از چند ثانیه آلمان و نیوزلند و دیگر کشورها. در مدت کوتاهی حدود نیمی از هیئتهای نمایندگی، مجمع عمومی را به نشانه اعتراض ترک کردند. تنها نمایندگان کشورهایی همچون لیبریا، آندورا و غیره در سالن باقی ماندند.
به گفته دی ولت این شکست دیپلماتیک در «تبلیغات داخلی» در تهران نیز قادر به رتوش و ترمیم نیست.
دی ولت مینویسد: «در حالیکه احمدینژاد بانیان جنگ در افغانستان و عراق را نفرین میکرد، با یادآوری از حامیان صدام در جنگ علیه ایران و سرنوشت شوم کنونی آنان در عراق، پوزخند بر چهرهاش بدل به لبخند میشد. جنون محمود احمدینژاد خونسردانه و کنترلشده است. سخنان او با نام مردان مقدسی همچون عیسی مسیح و حضرت محمد و عباراتی همچون آزادی، صلح، عدالت، امنیت و معنویت آذین گرفته بود». بدین خاطر مفسر دی ولت در پایان نتیجه میگیرد، «یاوهگوییهای احمدینژاد در مقایسه با هذیانگوییهای قذافی بیش از آنکه مسخره و سرگرمکننده باشند، نخوتآمیز و خطرناکاند.»
ایرانپرس نیوز
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر