سرخط خبرهای پیک ایران

۱۳۸۸/۶/۳۰

دعوت به تجمع در نیویورک

کمپین مبارزه با "جنایت علیه بشریت"، ایرانیان را به شرکت در تجمع ۲۶ سپتامبر در شهر نیویورک دعوت کرده است. ۹۰ روشنفکر و کنشگر اجتماعی این فراخوان را امضاء کرده‌اند. هدف تجمع اعتراض به شکنجه و تجاوز و اعتراف‌گیری است.

امضاکنندگان این فراخوان، حوادث پس از انتخابات در ایران را، جنایت جمهوری اسلامی علیه بشریت نامیده و افزوده‌اند که امید بستن به بیدادگاه‌های رژیم برای اجرای عدالت، آرزویی متحقق نشدنی است. آنان خواستار تشکیل پرونده "جنایت جنگی" برای محمود احمدی‌نژاد و کسانی شده‌اند که در سرکوب‌های اخیر ایران دست داشته‌اند.

یرواند آبراهامیان، داریوش آشوری، شهرنوش پارسی‌پور، حمید دباشی، اکبر گنجی، عبدی کلانتری، هادی قائمی، ابراهیم نبوی و محمدرضا نیکفر از جمله امضا‌کنندگان این فراخوان هستند.

گفتگو با علی کشتگر یکی دیگر از امضاکنندگان:

دویچه‌وله: امضاکنندگان فراخوان اخیر، به جای پرداختن به سیاست خارجی یا داخلی جمهوری اسلامی، صرفا روی موضوع حقوق بشر تکیه کرده‌اند. علت چیست؟

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: علی کشتگر: علت آن است که نقض حقوق‌بشردر ایران به مرزی رسیده که مصادیق جنایت علیه بشریت است. شکنجه و تجاوز جنسی به زندانی سیاسی، از مصادیق جنایت علیه بشریت است و مجموعه کشتارهایی که مردم بدون سلاح در یک جنبش مسالمت‌امیز. و هنوز کسی امار آن را نمی‌داند. آدم ربایی برای یک حکومت، جزء مصادیق جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود. تا کنون پنج حقوقدان برجسته بین‌المللی از کانادا، آمریکا و بریتانیا حاضر به همکاری با ما شده‌اند. یکی از آنها آقای موریس کاپیتورن است و از باقی نمی‌توانم نام ببرم.

تشکیل پرونده جنایات جنگی از نظر بوروکراتیک بسیار پیچیده است و نیاز به مستندات بسیار دقیق حقوقی دارد. روند شکل گیری این پرونده در کدام مرحله قرار دارد؟

همراهان جنبش در ایران، در حال جمع‌آوری اسناد محکمه پسند هستند. گفته‌های آقای خامنه‌ای مانند این‌که "بله مبارزه درد دارد" یا "کسانی که در برابر ولایت فقیه می‌ایستند و کافر می‌شوند، مانند برده هستند و می‌توان همه چیز آنها را در اختیار گرفت"، نمونه‌هایی از این مستندات هستند. کسانی در حال آماده کردن فهرست مجریان مستقیم سرکوب‌ها هستند.

در عرصه بین‌المللی قرار است حتی یک دادگاه مدنی به پیشنهاد یکی از حقوقدان‌های امریکا تشکیل شود. مانند دادگاهی که برتران راسل در مورد جنگ ویتنام درست کرد. تلاش دیگر ما این است که پرونده به دادگاه لاهه برود. همه گزینه‌ها جلوی روی ماست و ما تلاش می‌کنیم پرونده در هر نهاد معتبر که ممکن است مفتوحه شود.

چرا تنها روی آقای احمدی‌نژاد تمرکز شده و سخنی از سردمداران عمده‌تر جمهوری اسلامی نیست؟

نه چنین نیست. تمرکز فراخوان روی آقای خامنه‌ای است. در جمله‌ای آمده که متهم اصلی، آقای خامنه‌ای است که کودتای اخیررا رهبری کرده و تمام فجایع روی داده، تحت نام و نفوذ و قدرت ایشان بوده است.

تدارکاتی که برای تجمع شهر نیویورک دیده شده چگونه است، تبلیغات، شعارها ونوع حضور چگونه خواهد بود؟

فراخوان ما به صورت گسترده در رسانه‌های فارسی منعکس شده است. سالنی در نیویورک گرفته شده که جمعیتی معادل ۵۰۰ نفر را در خود جا می‌دهد. قرار است نعدادی حقوقدان در این جلسه صحبت کنند. ایرانیانی هم که به جریان افتادن این پرونده را پیگیری می‌کنند، در آن حضور خواهند داشت. این نخستین تجمع در مورد این تلاش خواهد بود. قرار است بعدا اجتماعاتی در آلمان، بریتانیا، فرانسه، کشورهای اسکاندیناوی و سایر ایالت‌های آمریکا برگزار شود.

دویچه وله

هیچ نظری موجود نیست: